Αρχική icon_arrow 295 blog icon_arrow Slugging: Το Κορεάτικο skincare trend που μετρά εκατομμύρια προβολές στο TikTok
article_headermedia
author_icon
Συντακτική Ομάδα Pharmacy295 17 Φεβ 2023
icon_time 6' ανάγνωση

Slugging: Το Κορεάτικο skincare trend που μετρά εκατομμύρια προβολές στο TikTok

Αυτή τη στιγμή το slugging μετρά περισσότερες από 840 εκατομμύρια προβολές στο TikTok και είναι αδιαμφισβήτητα το No.1 skincare trend. Ήρθε στο προσκήνιο από την K-beauty κοινότητα (aka Κορεάτικη κοινότητα), και έγινε viral παγκοσμίως, αλλά η αλήθεια είναι ότι υπάρχει εδώ και δεκαετίες. Πάμε να δούμε τι ακριβώς είναι και ελπίζουμε στο τέλος του άρθρου να σε έχουμε βοηθήσει να αποφασίσεις αν θα δώσεις μια ευκαιρία σε αυτό το skincare trend ή όχι.

Τι είναι το slugging και πώς λειτουργεί;

Το slugging είναι ένα δημοφιλή skincare trend που περιλαμβάνει την εφαρμογή ενός πλούσιου προϊόντος με αποφρακτικά συστατικά, ως το τελευταίο βήμα στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας, συνήθως τη νύχτα. Συχνά χρησιμοποιείται η  βαζελίνη ως προϊόν slugging, ωστόσο δεν είναι η μόνη επιλογή. Ο όρος "slugging" προέρχεται από την ομοιότητα του λιπαρού στρώματος στο δέρμα, με το ζελέ που αφήνει ένας γυμνοσάλιαγκας (slug). Ο σκοπός του slugging είναι να δημιουργήσει ένα φράγμα στην επιδερμίδα, που κλειδώνει την υγρασία και αποτρέπει τη  διαδερμική απώλεια νερού.  Υπόσχεται "glass skin effect'', δηλαδή εξαιρετικά λείο, ομοιόμορφο και λαμπερό δέρμα που έχει την όψη του γυαλιού

Ποια είναι τα οφέλη του slugging στην επιδερμίδα;

Το slugging προσφέρει μια σειρά από οφέλη, ειδικά σε άτομα με ξηρό ή αφυδατωμένο δέρμα. Ορισμένα από αυτά είναι: Ενυδατώνει. Δημιουργεί ένα φραγμό στην επιδερμίδα που βοηθά να κλειδώσει η υγρασία, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για άτομα με ξηρό δέρμα. Προστατεύει. Το αποφρακτικό στρώμα που δημιουργείται από το slugging μπορεί να βοηθήσει στην προστασία του δέρματος από περιβαλλοντικούς παράγοντες όπως η ρύπανση, ο άνεμος και ο κρύος καιρός. Αυτό είναι ιδιαίτερα ευεργετικό κατά τους χειμερινούς μήνες, όταν το δέρμα είναι πιο επιρρεπές σε ξηρότητα και ερεθισμούς. Συμβάλει στην απορρόφηση ενεργών συστατικών. Δημιουργεί ένα φράγμα που κλειδώνει τα ενεργά συστατικά από τα προηγούμενα βήματα στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας. Επομένως συμβάλει στην απορρόφηση και μεγιστοποιεί τα οφέλη των άλλων προϊόντων περιποίησης. Καταπραΰνει. Η πλούσια, λιπαρή υφή των προϊόντων slugging μπορεί να έχει καταπραϋντική και ανακουφιστική επίδραση σε άτομα με ευαίσθητο και επιρρεπείς σε ερεθισμούς δέρμα. Βελτιώνει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες. Αποτρέποντας την απώλεια υγρασίας, τα προϊόντα slugging μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση της ελαστικότητας και σφριγηλότητας του δέρματος και στην πρόληψη του σχηματισμού νέων ρυτίδων. Woman Applying Face Cream

Ποια είναι τα πιθανά μειονεκτήματα του slugging;

Όπως είδαμε το slugging έχει πολλαπλά οφέλη για την επιδερμίδα. Ωστόσο υπάρχουν επίσης ορισμένα πιθανά μειονεκτήματα που πρέπει να λάβεις υπόψιν: Απόφραξη πόρων. Δεδομένου ότι περιλαμβάνει την εφαρμογή ενός λιπαρού, αποφρακτικού προϊόντος στο δέρμα, υπάρχει κίνδυνος να φράξει τους πόρους.  Αυτό μπορεί να προκαλέσει ή να επιδεινώσει την ήδη υπάρχουσα ακμή, ιδίως σε άτομα με λιπαρό ή με τάση ακμής δέρμα. Αλλεργικές αντιδράσεις. Ορισμένοι άνθρωποι μπορεί να είναι αλλεργικοί ή ευαίσθητοι στα συστατικά των προϊόντων slugging, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει ερυθρότητα, κνησμό ή ερεθισμό του δέρματος. Είναι πάντα σημαντικό να δοκιμάζεις τα νέα προϊόντα πριν τα χρησιμοποιήσεις σε όλο το πρόσωπο. Δυσφορία. Η αίσθηση ενός λιπαρού στρώματος στην επιδερμίδα μπορεί να είναι δυσάρεστη για μερικούς ανθρώπους. Εάν έχεις οποιεσδήποτε ανησυχία σχετικά με το πώς μια νέα ρουτίνα περιποίησης μπορεί να επηρεάσει το δέρμα σου, είναι πάντα καλύτερο να συμβουλευτείς έναν δερματολόγο.

Είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος;

Ωφελεί κυρίως το ξηρό και αφυδατωμένο δέρμα. Εάν έχεις λιπαρό ή επιρρεπές σε ακμή δέρμα, είναι προτιμότερο να αποφύγεις το slugging. Τα αποφρακτικά προϊόντα μπορούν να φράξουν τους πόρους και να επιδεινώσουν την ακμή.

Πόσο συχνά μπορώ να κάνω slugging;

Η συχνότητα του slugging εξαρτάται από τον τύπο της επιδερμίδας σου και τις ατομικές σου ανάγκες. Μπορείς να κάνεις slugging skincare περιστασιακά, ή να τη χρησιμοποιείς κάθε βράδυ ως μέρος της ρουτίνας σου. Συγκεκριμένα αν έχεις:

Ξηρό ή αφυδατωμένο δέρμα:

Εάν έχεις ξηρή ή αφυδατωμένη επιδερμίδα, μπορείς να εντάξεις το slugging στη skincare ρουτίνα σου κάθε βράδυ ή κάθε δεύτερη νύχτα. Με αυτόν τον τρόπο θα κλειδώσεις την υγρασία στην επιδερμίδα σου και να αποτρέψεις τη διαδερμική απώλεια νερού.

Κανονικό ή μικτό δέρμα:

Εάν έχεις κανονικό ή μικτό δέρμα, μπορείς να το κάνεις μία ή δύο φορές την εβδομάδα ή περιστασιακά όταν αισθάνεσαι την επιδερμίδα σου αφυδατωμένη.

Πώς να εντάξεις το slugging στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σου;

Έχεις αποφασίσει να εντάξεις το slugging στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σου; Ακολούθησε τα παρακάτω βήματα!

Βήμα 1: Καθάρισε την επιδερμίδα σου.

Ξεκίνησε πλένοντας το πρόσωπό σου με ένα απαλό καθαριστικό για να αφαιρέσεις τυχόν μακιγιάζ ή λιπαρότητα.

Βήμα 2: Κάνε τη skincare routine σου.

Εφάρμοσε τα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας σου όπως ενυδατικά serums και κρέμες. Επίλεξε συστατικά  όπως υαλουρονικό όξυ, πεπτίδια, ceramides ή νιασιναμίδη. Το slugging θα κλειδώσει τα ενεργά συστατικά στην επιδερμίδα σου, μεγιστοποιόντας τα οφέλη τους. Απόφυγε τη ρετινόλη και τα οξέα, καθώς μπορεί να γίνουν ακόμα πιο ερεθιστικά.

Βήμα 3: Εφάρμοσε το προϊόν slugging.

Επίλεξε μια πλούσια, αποφρακτική ενυδατική κρέμα ή προϊόν με βάση το λάδι, και εφάρμοσε μια λεπτή στρώση στο πρόσωπό σου. Φρόντισε να αποφύγεις την περιοχή των ματιών και οποιεσδήποτε άλλες περιοχές όπου είσαι επιρρεπής σε ακμή. Μπορείς να το εφαρμόσεις στα χείλη, ή σε άλλες περιοχές του σώματός που χρειάζονται επιπλέον ενυδάτωση.

Βήμα 4: Άφησε το προϊόν slugging να δράσει.

Το προϊόν θα απορροφηθεί από την επιδερμίδα σου όλη τη νύχτα ενώ κοιμάσαι. Το πρωί, καθάρισε το πρόσωπό σου και εφάρμοσε τα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας σου.

Προϊόντα κατάλληλα για slugging

La Roche-Posay Cicaplast Baume B5+

La Roche-Posay Cicaplast Baume B5+Το πολλαπλών οφελών Cicaplast Baume B5+ της La Roche-Posay καταπραΰνει, θρέφει και προστατεύει το ερεθισμένο δέρμα, συμβάλλοντας στην αποκατάσταση της λειτουργίας του φραγμού.

Cerave - Moisturising Cream

  cerave moisturising cream Η CeraVe Moisturising Cream, ενυδατώνει αποτελεσματικά την πολύ ξηρή επιδερμίδα και βοηθά στην αποκατάσταση του επιδερμιδικού φραγμού.

Embryolisse - Lait Creme Concentre Embryolisse Lait Creme ConcentreΗ σύνθεσή της Embryolisse Lait Creme Concentre με συστατικά φυσικής προέλευσης, είναι πλούσια σε βασικά λιπαρά οξέα και βιταμίνες.  Προσφέρει στην επιδερμίδα απόλυτη θρέψη, ενυδάτωση και επιτάχυνση της κυτταρικής ανανέωσης.

Στο Pharmacy295 θα βρεις ποικιλία προϊόντων σε προσφορά για την περιποίηση της επιδερμίδας σου.
avatar of pharmacy295@gmail.com
Συντακτική Ομάδα Pharmacy295 Η Συντακτική Ομάδα του 295 blog αποτελείται από 5 άτομα και είναι αφοσιωμένη στην παροχή χρήσιμων και εξειδικευμένων πληροφοριών στους τομείς της υγείας, ομορφιάς και της οικογένειας. Με πάθος για την πληροφόρηση, καθημερινά αναζητά έγκυρες πηγές προκειμένου να παρέχει επίκαιρες συμβουλές & tips στους αναγνώστες της.

Προτεινόμενα άρθρα

Μόνο στο Pharmacy295
Το #1 φαρμακείο της δεκαετίας
Έλα στην παρέα του Pharmacy295
Προσφορές • Δώρα • Διαγωνισμοί • Vip Events • Εκπτωτικά Κουπόνια

powered by cloudon on shopster.gr engine
🛠20220530.124826

Διάλεξε το δώρο σου

Προβολή καλαθιού