Αρχική icon_arrow 295 blog icon_arrow Κοριοί; Μάθε πώς να τους αντιμετωπίσεις!
article_headermedia
author_icon
Συντακτική Ομάδα Pharmacy295 26 Οκτ 2023
icon_time 7' ανάγνωση

Κοριοί; Μάθε πώς να τους αντιμετωπίσεις!

Η αντιμετώπιση των κοριών μπορεί να είναι challenging, αλλά συγκεντρώσαμε για εσάς μερικές συμβουλές, που θα σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε την κατάσταση.

Προσδιορίστε το πρόβλημα!

Επιβεβαιώστε ότι έχετε κοριούς, ελέγχοντας αν υπάρχουν μικρά κοκκινοκαφέ ζωύφια, μικροσκοπικά λευκά αυγά ή μικρές σκούρες κηλίδες, στα κλινοσκεπάσματα και στα έπιπλα.

Απομονώστε τα “μολυσμένα” αντικείμενα!

Βάλτε σε “καραντίνα” τα μολυσμένα κλινοσκεπάσματα και ρούχα, σε καλά σφραγισμένες πλαστικές σακούλες, ώστε να αποτρέψετε την εξάπλωση των κοριών.

Πλύνετε και στεγνώστε!

Πλύνετε τα “μολυσμένα” κλινοσκεπάσματα και ρούχα σε ζεστό νερό ( 60°C) και στη συνέχεια στεγνώστε τα σε υψηλή θερμοκρασία, για περίπου 30 λεπτά, ώστε να εξουδετερώστε τους κοριούς.

Σκουπίστε τακτικά με ηλεκτρική σκούπα!

Σκουπίστε με ηλεκτρική σκούπα το σπίτι σας, ειδικά γύρω από το κρεβάτι και τα έπιπλα, για να αφαιρέσετε τα ζωύφια, τα αυγά τους και τα υπολείμματα. Αδειάστε την ηλεκτρική σκούπα έξω από το σπίτι.

korioi klinoskepasmata

Χρησιμοποιήστε ελαστικά καλύμματα στρώματος!

Αυτά τα προστατευτικά καλύμματα μπορούν να βοηθήσουν στην παγίδευση κοριών και να διευκολύνουν στον εντοπισμό τους.

Μινιμαλισμός!

Θα σας βοηθήσει να μειώσετε τις πιθανότητες οι κοριοί να βρουν εύκολα “κρυψώνα” στο σπίτι σας. Προσπαθήστε να το “αποφορτίσετε”!

Καθαρισμός με ατμό!

Ο καθαρισμός με ατμό, μπορεί να σκοτώσει αποτελεσματικά τους κοριούς, σε επιφάνειες, σε ρωγμές, σχισμές, καθώς και στα υφάσματα.

Προσλάβετε έναν επαγγελματία!

Εάν η κατάσταση είναι σοβαρή ή εάν οι προσπάθειές σας δεν έχουν αποτέλεσμα, σκεφτείτε να επικοινωνήσετε με έναν επαγγελματία ελέγχου παρασίτων, με εμπειρία στην εκρίζωση κοριών.

Να είστε προσεκτικοί όταν ταξιδεύετε!

Επιθεωρήστε τα δωμάτια του ξενοδοχείου για κοριούς, πριν από το ξεπακετάρισμα. Ιδιαίτερη προσοχή και στη μεταφορά μεταχειρισμένων επίπλων στο σπίτι σας.

koprioi katharismos

Πρόληψη!

Λάβετε προφυλάξεις για να αποφύγετε μελλοντικές παρασιτώσεις, όπως το να χρησιμοποιείτε καλύμματα στρώματος που αντέχουν τους κοριούς και να επιθεωρείτε τακτικά το σπίτι σας για κοριούς.

Να θυμάστε ότι η αντιμετώπιση των κοριών απαιτεί συχνά επιμονή και επιμέλεια. Είναι καλύτερο να ενεργήσετε εγκαίρως, για να αποτρέψετε την εξάπλωση του προβλήματος.

Αν παρόλα αυτά τα μικρά έντομα κάνουν την επίσκεψή τους, το Pharmacy295 είναι εδώ, με όλα τα απαραίτητα προϊόντα για την αντιμετώπιση των κοριών!

avatar of pharmacy295@gmail.com
Συντακτική Ομάδα Pharmacy295 Η Συντακτική Ομάδα του 295 blog αποτελείται από 5 άτομα και είναι αφοσιωμένη στην παροχή χρήσιμων και εξειδικευμένων πληροφοριών στους τομείς της υγείας, ομορφιάς και της οικογένειας. Με πάθος για την πληροφόρηση, καθημερινά αναζητά έγκυρες πηγές προκειμένου να παρέχει επίκαιρες συμβουλές & tips στους αναγνώστες της.

Προτεινόμενα άρθρα

Μόνο στο Pharmacy295
Το #1 φαρμακείο της δεκαετίας
Έλα στην παρέα του Pharmacy295
Προσφορές • Δώρα • Διαγωνισμοί • Vip Events • Εκπτωτικά Κουπόνια

powered by cloudon on shopster.gr engine
🛠20220530.124826

Διάλεξε το δώρο σου

Προβολή καλαθιού