Αρχική icon_arrow 295 blog icon_arrow Απαντάμε στις συχνότερες απορίες για τα αντηλιακά!
article_headermedia
author_icon
Συντακτική Ομάδα Pharmacy295 11 Απρ 2022
icon_time 4' ανάγνωση

Απαντάμε στις συχνότερες απορίες για τα αντηλιακά!

Εφαρμόζουμε πρώτα το αντηλιακό ή την ενυδατική κρέμα;

Ξεκινάμε με τον No.1 skincare κανόνα: Πάντα το αντηλιακό είναι το τελευταίο βήμα στη skincare routine μας! Επομένως το αντηλιακό εφαρμόζεται μετά την ενυδατική. Είναι σημαντικό να δώσετε χρόνο στην επιδερμίδα σας, ώστε να απορροφήσει την ενυδατική κρέμα και μετά να προχωρήσετε στην εφαρμογή του αντηλιακού. Έτσι θα αποφύγετε την ανάμειξή των προϊόντων, η οποία μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να μην λειτουργούν αποτελεσματικά και σίγουρα δεν θα θέλατε να πάρετε αυτό το ρίσκο με την αντηλιακή σας προστασία.

Ποιο είναι το κατάλληλο αντηλιακό για λιπαρή ή ακνεϊκή επιδερμίδα;

Αν έχετε λιπαρή επιδερμίδα ή με τάση ακμής πολύ πιθανό να έχετε παρατηρήσει ενοχλητικά σπυράκια το καλοκαίρι μετά τη χρήση αντηλιακού. Για αυτό είναι σημαντικό να αναζητήσετε αντηλιακά μη φαγεσωρογόνα. Τι σημαίνει αυτό; ότι δεν περιέχει συστατικά που φράσσουν τους πόρους και προκαλούν ακμή. Επιλέξτε oil free, μη λιπαρές συνθέσεις που δεν φράζουν τους πόρους σας. Μη διστάσετε να ζητήσετε δείγματα διαφόρων αντηλιακών για να δείτε ποιο σας ταιριάζει.

Που σταματάμε την αντηλιακή κρέμα γύρω από τα μάτια

Το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι εξαιρετικά λεπτό, επομένως είναι ακόμα πιο ευαίσθητο σε ρυτίδες, στίγματα και στη φωτογήρανση. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται πολύ προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία. Τα περισσότερα αντηλιακά είναι ασφαλή για χρήση πάνω και γύρω από την περιοχή των βλεφάρων . Ωστόσο, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί σχετικά με τον τύπο αντηλιακού που χρησιμοποιείτε. Οι φόρμουλές αντηλιακών, που παρασκευάζονται με ψευδάργυρο ή διοξείδιο του τιτανίου, είναι μια καλή επιλογή, καθώς είναι φτιαγμένες για ευαίσθητο δέρμα και δεν θα προκαλέσουν ερεθισμό στα μάτια σας καθώς ιδρώνετε. Αποφύγετε τα λιπαρά αντηλιακά καθώς είναι πιθανόν με τον ιδρώτα του προσώπου σας να μεταφερθούν στα μάτια σας και να προκαλέσουν ερεθισμό και  θολή όραση. Για extra προστασία να προστατεύετε τα μάτια σας με γυαλιά ηλίου. αντηλιακό

Ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ UVA και UVB

Το φως του ήλιου περιέχει υπεριώδη ακτινοβολία (UV), η οποία αποτελείται από διαφορετικούς τύπους ακτινών. Οι πιο γνωστοί τύποι υπεριώδους ακτινοβολίας είναι οι ακτίνες UVA και UVB.

Ακτίνες UVA

UVA: Το Α σημαίνει γήρανση (Ageing) και γι’ αυτό και οι UVA είναι γνωστές ως ακτίνες φωτογήρανσης.  Η ακτινοβολία UVA αποτελεί το 95% όλων των ακτίνων UV που φτάνουν στην επιφάνεια της γης. Η UVA διεισδύει βαθιά στο δέρμα μας και το καταστρέφει. Προκαλεί σχεδόν όλες τις μορφές γήρανσης του δέρματος, συμπεριλαμβανομένων των ρυτίδων. Καταστρέφει το κολλαγόνο και την ελαστίνη στο δέρμα και επίσης δημιουργεί ελεύθερες ρίζες. Οι συγκεκριμένες ακτίνες ευθύνονται για το μαύρισμά μας, καθώς τα μακρά κύματα των ακτινών UVA εισχωρούν στα χαμηλότερα στρώματα του δέρματος, όπου παράγουν βαθύ σκούρο μαύρισμα. Για αυτό είναι η κύρια ακτινοβολία που χρησιμοποιείται στα σολάριουμ. Οι ακτίνες UVA περνούν και μέσα από το τζάμι και είναι ο κύριος λόγος που πρέπει να χρησιμοποιούμε αντηλιακό κάθε μέρα, ακόμα και αν δεν εκτιθόμαστε άμεσα στον ήλιο.

Ακτίνες UVB

UVB: Το Β σημαίνει έγκαυμα (Burning). Η UVB ακτινοβολία αποτελεί μόνο το 5% των ακτίνων UV από τον ήλιο. Οι ακτίνες UVB δεν διεισδύουν τόσο βαθιά στην επιδερμίδα όσο η UVA, αλλά είναι τόσο ισχυρές, που είναι καταστρεπτικές για ανώτερα στρώματα του δέρματός σας. Η ακτινοβολία UVB καταστρέφει τα κύτταρα του δέρματος και προκαλεί μεταλλάξεις στο DNA που μπορεί τελικά να οδηγήσουν σε μελάνωμα και άλλους τύπους καρκίνου του δέρματος. Επίσης είναι υπεύθυνες  για το ηλιακό έγκαυμα.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το περσινό αντηλιακό μου;

Σύμφωνα με τον FDA, τα αντηλιακά λήγουν 3 χρόνια μετά την ημερομηνία παραγωγής τους. Ωστόσο αυτό ισχύει μόνο εάν δεν ανοιχτούν και διατηρηθούν σε σκιερό και δροσερό περιβάλλον. Πράγμα σχεδόν αδύνατον. Η έκθεση του προϊόντος σε υψηλές θερμοκρασίες αλλοιώνει τη σύστασή του, ενώ η επαφή του με την άμμο, τα βρώμικα χέρια μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη βακτηρίων. Επομένως δε σας προστατεύει πλέον και μπορεί επίσης να προκαλέσει ερεθισμό στις ευαίσθητες επιδερμίδες.  Ελέγξτε αλλαγές στην υφή, στο χρώμα και στην οσμή. Σε περίπτωση που το χρώμα του κιτρινίζει, είναι πολύ ρευστό  και δεν απλώνεται ομοιόμορφα, είναι ενδείξεις ότι το αντηλιακό σας έχει υποστεί αλλοίωση και πρέπει να το αντικαταστήσετε.
Στο Pharmacy295 θα βρεις μεγάλη ποικιλία αντηλιακών προσώπου και σώματος για κάθε ανάγκη της επιδερμίδας σου σε προσφορά έως -53%!
avatar of pharmacy295@gmail.com
Συντακτική Ομάδα Pharmacy295 Η Συντακτική Ομάδα του 295 blog αποτελείται από 5 άτομα και είναι αφοσιωμένη στην παροχή χρήσιμων και εξειδικευμένων πληροφοριών στους τομείς της υγείας, ομορφιάς και της οικογένειας. Με πάθος για την πληροφόρηση, καθημερινά αναζητά έγκυρες πηγές προκειμένου να παρέχει επίκαιρες συμβουλές & tips στους αναγνώστες της.

Προτεινόμενα άρθρα

Μόνο στο Pharmacy295
Το #1 φαρμακείο της δεκαετίας
Έλα στην παρέα του Pharmacy295
Προσφορές • Δώρα • Διαγωνισμοί • Vip Events • Εκπτωτικά Κουπόνια

powered by cloudon on shopster.gr engine
🛠20220530.124826

Διάλεξε το δώρο σου

Προβολή καλαθιού