Αρχική icon_arrow 295 blog icon_arrow Αδυνάτισμα: Πως θα χάσεις τα κιλά του χειμώνα
article_headermedia
author_icon
Συντακτική Ομάδα Pharmacy295 05 Μαΐ 2020
icon_time 3' ανάγνωση

Αδυνάτισμα: Πως θα χάσεις τα κιλά του χειμώνα

Σιγά σιγά μπάινει η άνοιξη και άρχισες να προβληματίζεσαι για τα επιπλέον κιλά που απόκτησες τον χειμώνα; Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι η διατροφή μας συνδέεται με τη ψυχολογία μας. Λόγω του covid περιόρισες σημαντικά τις εξόδους σου, οπότε μένοντας στο σπίτι τσιμπολόγησες λιγάκι παραπάνω και πλέον δε χωράς πλέον στο αγαπημένο σου τζιν. Αρχικά δε χρειάζεται άγχος αλλά ούτε και να εξαντλήσεις τον οργανισμό σου με κάποια δίαιτα express. Τι μπορείς να κάνεις; Πρώτα θα πρέπει να αποδεχτείς το γεγονός ότι έχεις πάρει κιλά και να ξεκινήσεις ένα πλάνο διατροφής και άσκησης, το οποίο θα σου δώσει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Δες παρακάτω κάποιες σημαντικές συμβουλές οι οποίες θα σε βοηθήσουν στην επίτευξη του στόχου σου.

Πες ναι σε φρούτα και λαχανικά εποχής

Την άνοιξη κάνουν την εμφάνισή τους πολύ νόστιμα φρούτα (βερίκοκα, πορτοκάλια, κεράσια και φράοαυλες) αλλά και λαχανικά (μπρόκολο, παντζάρι, κολοκυθάκια, λαχανάκια Βρυξελλών, σπανάκι) τα οποία θα σε εξοπλίσουν με όλες τις βιταμίνες και τα στοιχεία που χρειάζεται ο οργανισμός σου. Βάλε στο πρόγραμμά να τρως τουλάχιστον 3-5 μερίδες φρούτων και λαχανικών καθημερινά.

Το (θαυματουργό) νερό

Καθημερινά, ο ανθρώπινος οργανισμός  πρέπει να αναπληρώσει 2,4 λίτρα νερού.  Σε ένα ποσοστό 20% αυτό γίνεται από το νερό που υπάρχει στα τρόφιμα που καταναλώνουμε και το υπόλοιπο, από το νερό που πίνουμε. Όπως ήδη γνωρίζεις, το νερό αποτελεί τον πιο βασικό σύμμαχο στην μάχη απώλειας των κιλών και θα πρέπει να καταναλώνεις 8-10 ποτήρια καθημερινά. Αν δεν σου αρέσει η γεύση του σκέτου νερού, τότε μπορείς να προσθέσεις στυμμένο λεμόνι ή φέτες αγγουριού. Επίσης, μη ξεχνάς ότι το νερό βοηθάει στην μείωση όψης φλοιού πορτοκαλιού, γνωστή ως κυτταρίτιδα.

Μικρά και συχνά γεύματα

Καταναλώνοντας 5-6 μικρά γεύματα την ημέρα, διατηρούμε σταθερά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Με άλλα λόγια, τα μικρά γεύματα κρατάνε ελεγχομένη την όρεξή σου για φαγητό και βοηθούν στη ρύθμιση των ενεργειακών σου επιπέδων ώστε να αποφύγεις τη ζάχαρη.

Βάλε το τσάι στη ζωή σου

Η κατανάλωση πράσινου τσαγιού βοηθάει στη διάσπαση του λίπους, καθώς οι κατεχίνες που περιέχει ενεργοποιούν τα γονίδια καύσης του λίπους της κοιλιάς και επιταχύνουν την απώλεια βάρους. Βάλε στην καθημερινότητα σου το μαγικό αυτό βότανο και φρόντισε να καταναλώνεις 2-3 φλιτζάνια τσάι την ημέρα.

Πες όχι στη ζάχαρη

Σίγουρα δεν είναι εύκολο να αποφασίσει κανείς να πει όχι στη ζάχαρη και συνεπώς στα γλυκά αλλά η σκέψη και μόνο ότι, πολλά προβλήματα υγείας οφείλονται στην κατανάλωση ζάχαρης, ίσως σε ταρακουνήσει λίγο. Αν στην αρχή σου φαίνεται δύσκολο, τότε μπορείς να αντικαταστήσεις τη ζάχαρη με κάποιο φυσικό γλυκαντικό, όπως είναι το μέλι και η στέβια.

Μείωσε το αλκοόλ

Ένα αλκοολούχο ποτό, ιδιαίτερα αν συνδυάζεται με αναψυκτικό, θα σου προσθέσει περιττές θερμίδες στο διαιτολόγιό σου. Προσπάθησε να το αποφύγεις και στη θέση του βάλε ένα ποτήρι λευκό κρασί (το οποίο περιέχει περίπου 100 θερμίδες) και είναι μια ασφαλής επιλογή, αρκεί να καταναλώνεις 1-2 ποτήρια την εβδομάδα.

Μη ξεχνάς την άσκηση

Δεν είναι ανάγκη να κάνεις κάποια δύσκολη μορφή άσκησης, αρκεί να γυμνάζεσαι πάνω από τις μισές μέρες της εβδομάδας.  Είτε αυτό είναι γρήγορο περπάτημα ή κάποιο online πρόγραμμα γυμναστικής σημασία έχει να εντάξεις 30-45 λεπτά άσκησης για τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα. Στόχος είναι να αποκτήσεις μια νέα καλή συνήθεια και γιατί όχι μια επίπεδη κοιλιά. Φυσικά έχει νόημα να αναφέρουμε ότι, για πιο άμεσα αποτελέσματα στην απώλεια βάρους, υπάρχουν εξειδικευμένα προϊόντα αδυνατίσματος  τα οποία θα επιταχύνουν την προσπάθειά σου.
avatar of pharmacy295@gmail.com
Συντακτική Ομάδα Pharmacy295 Η Συντακτική Ομάδα του 295 blog αποτελείται από 5 άτομα και είναι αφοσιωμένη στην παροχή χρήσιμων και εξειδικευμένων πληροφοριών στους τομείς της υγείας, ομορφιάς και της οικογένειας. Με πάθος για την πληροφόρηση, καθημερινά αναζητά έγκυρες πηγές προκειμένου να παρέχει επίκαιρες συμβουλές & tips στους αναγνώστες της.

Προτεινόμενα άρθρα

Μόνο στο Pharmacy295
Το #1 φαρμακείο της δεκαετίας
Έλα στην παρέα του Pharmacy295
Προσφορές • Δώρα • Διαγωνισμοί • Vip Events • Εκπτωτικά Κουπόνια

powered by cloudon on shopster.gr engine
🛠20220530.124826

Διάλεξε το δώρο σου

Προβολή καλαθιού